Zum Inhalt springen

Crabbehof: Vasco D275 III-ventilatie-unit garandeert optimaal binnenklimaat voor sociale huurwoningen

Crabbehof: Vasco D275 III-ventilatie-unit garandeert optimaal binnenklimaat voor sociale huurwoningen

Het nieuwbouwproject aan de Frank van der Goesstraat in Dordrecht, dat ook de recent opgeleverde nieuwbouw aan de W.H. Vliegenstraat (blok C) omvat, brengt een aanzienlijke uitbreiding van het aanbod sociale huurwoningen in de wijk Crabbehof. Met 31 appartementen, verdeeld over vier lagen, komt blok C tegemoet aan de behoefte aan betaalbare woonruimte in de huidige woningmarkt. Van Dijk Made installeerde in elk appartement een Vasco D275 III-ventilatie-unit die de luchtkwaliteit op peil houdt. De D275 III unit van Vasco, bedoeld voor residentieel gebruik, kadert perfect binnen de duurzaamheidsambities van dit project.

Maatregelen zoals aansluiting op het warmtenet van HVC, HR++ beglazing, uitstekende isolatie, groene daken met waterbuffering en zonnepanelen kenmerken het duurzame karakter van deze woningen. Samen met de D275 III-ventilatie-units van Vasco dragen deze voorzieningen bij aan lagere energiekosten en verbeteren ze het wooncomfort, in lijn met de ambitie voor een betaalbare woonomgeving. Van Dijk Made nam de installatie van 31 stuks voor zijn rekening. Groothandel Technische Unie Breda stond in voor de levering van de ventilatie-units en de benodigde Easyflow betonstort kanalen. 

Efficiëntere luchtkwaliteitsregeling

D275 III biedt ventilatiecapaciteit tot 275m³/h, geschikt voor woningen met maximaal drie slaapkamers. Het ondersteunt zowel plafond- als wandmontage, met aansluitingen aan de boven- en onderzijde voor flexibele installatie. Standaard uitgerust met een draadloze RF 3 standenschakelaar en een 100% bypass, biedt het systeem een gebruiksvriendelijke bediening. Optioneel kan het systeem worden uitgebreid met CO2- of RH RF-schakelaars voor vraaggestuurde ventilatie, wat bijdraagt aan een efficiëntere luchtkwaliteitsregeling in huis.

Reductie van verwarmingskosten

Het ventilatiesysteem type D, waartoe de D275 III behoort, kenmerkt zich door mechanische aan- en afvoer van lucht via een netwerk van ventilatiekanalen en ventilatoren, met warmterecuperatie. Deze warmtewisselaar gebruikt de warmte van de afgevoerde binnenlucht om de koude buitenlucht voor te verwarmen, wat leidt tot een reductie in verwarmingskosten.

Samenhangende vernieuwing in de wijk

Naast de oplevering van blok C, worden plannen voor de verdere ontwikkeling van het nieuwbouwproject (blokken A en B) voortgezet, met als doel een samenhangende vernieuwing in de wijk te realiseren. De appartementen in blok C zijn inmiddels beschikbaar gesteld via Woonkeus.nl, waarbij de nieuwe bewoners een stem krijgen in zowel de naamgeving van het gebouw als de vormgeving van de buitenruimtes.